2012 m. rugsėjo 20 d., ketvirtadienis

Ar vis dėl to Lietuva turės galimybę balsuoti internetu ?

Balsavimo internetu projektas, tarp vyriausybės valdininkų stalų jau blaškosi apie 6metus, tačiau  kiek krykštaują ir pranešėja, lietuvos žiniasklaida, per tą laikotarpį visiškai nė žingsnelio nėra pasistūmėta.

Ir taip pat rudeniniuose rinkimuose, šios galimybės balsuoti internetu rinkėjai neturės. Kalbama, kad viena iš priežasčių, bus mažesnė kontrolė, ir didesnė galimybė, pirkti balsus, bet tai buvo iki šiol, ir manytina, kas ras būdu kaip ir elektroninėje erdvėje tai daryti. Bet žinoma kita pusė, kompiuteris, yra viena didelė, gal kam nors ir nelabai stebulinga dėžė, kur daugelis nežino kaip ten viskas vyksta.

Vyriausybė patvirtino Užsienio reikalų ministerijos pateiktą „Globalios Lietuvos“ kūrimo programos įgyvendinimo planą ateinantiems trejiems metams.Remiantis šiuo planu, yra numatyta vieta ir elektroniniam balsavimui vieta, kurio įgyvendinimui yra skirti net 5 milijonai litų. Įsivaizduojat tokį projektą kainuojanti tiek pinigų ?  Kiek jų "praplaukiama" pro šoną, į kokio nors valdininko, ar tiesiog vykdančiojo projekto vadovo negilia kišenę.

Teigiama, kad internetinis balsavimas, turėtų labiau pritrauktų Lietuvius dalyvauti rinkimuose. Klausimas kyla kaip mes močiutes visas pritrauksime prie šio reikalo ? Ar rengsime nauja projektą už dar ne vieną milijoną, pavadinimu senyvo amžiaus žmonių mokymas naudotis elektroninia sistema, kaip  užsienyje darom su socialinio tinklo "facebook" naudojimosi mokymu, senjorams.

Klausimas kyla, ar tikrai tokia sistema, gali pagyvinti rinkėjų aktyvumą ?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Lankytojų skaičius: