2012 m. rugsėjo 22 d., šeštadienis

Apie rinkimus ir "Drąsos kelią"

Šiandien (2012 m. rugsėjo 22 d.) paskelbtuose balsavimo į seimą rinkimų apklausos rezultatuose nustebino vienos partijos rezultaitai - už "Drąsos kelią" balsuoti 6,5 proc. apklaustųjų. Toks rezultatas gali ir stebinti, ir ne - iš vienos pusės, stebint viešąją erdvę galima susidaryti vaizdą, jog ponios N. Venskienės šalininkų yra tikrai daug, iš kitos pusės, eksperimentuoti dar kartą ir šalies įstatymų leidybos valdžią patikėti žmonės, net neįsigilinus į jų pažiūras - mažų mažiausiai neatsakinga.
Be apie viska po truputį.
Visų pirma, "Drąsos kelias" akcentuoja, jog jų tikslas - teisinės sistemos reforma. Gal būt šio tinklaraščio skaitytojai gali plačiau pakomentuoti, ką tiksliai pagal šios partijos programą ruošiamasi reformuoti? Juk nepakanka sugriauti, reikia ir pastatyti. Naivu yra pasakyti, jog reikia atleisti visus teisėjus ir į jų vietą priimti naujus - ar bus iš ko tų "naujų" paimti? Ir kodėl gi tie nauji skirsis nuo senų, jei jie kilę iš tos pačios visuomenės, kur korupcijoje nėra matoma nieko blogo (taip, mes teigiame, jog korupcijos priežastys yra ne kokio nors klano problema, o būtent mūsų pačių - nes tai mums yra priimtima už papirkimą  gauti pačių įvairiausių privalumų). Tad, galbūti Jūs girdėjote - ir tai, ką girdėjote - jus įtikina, kad bus geriau. Nes kol kas pastebėjimai apie p. Venckienės teisingumo suvokimą yra tikrai prasti - tai ir įteisinta teisė "sirgti" (ar yra čia tikinčių, jog iš tiesų 2 ponios sirgo?), ir geniali buvusios teisėjos mintis, jog  nors kodeksas  numato tik piniginę baudą, tačiau teisėja turėtų sugalvoti kažką ir pasodinti į kalėjimą. Taigi, ar galite Jūs, didžiai gerbiami skaitytojai, pateikti kelis argumentus, kurie leistų patikėti, jog "Drąsos keli" siūlomi pakeitimai padarys teisinę sistemą geresne?
Iš ktuos pusės, per sekančius keturis metus Lietuvos laukia dideli iššūkiai. Tai ir kova su ekonomine krize, ir enegetiniai projektai, švietimo bei sveikatos  sistemų reformos, rimtų Sodros problemų sprendimas. Ar teko girdėti "Drąsos kelio" pasisakymus, nuomones ir siūlymus šiais klausimais? O gal kas nors įsivaizduojate A. Skučienę teikiant siūlymus dėl valstybės biudžeto deficito mažinimo?
Taip kaip bus su šių klausimų sprendimu? Ar "Drąsos kelias" jų neketina spręsti arba nežino kaip spręsti?
Neturime iliuziju, jog ši trumpa žinutė įtikins ką nors balsuoti už ar prieš šią partiją tačiau norėtume paskatinti kiekvieną, ketinantį baluoti už be kurią partiją ar asmenį, ant popieriaus lapo surašyti bent 4 argumentus, kodėl kodėl taip balsuojate. Argumentai turėtų būti praktiški "sutampa nuomonė, jog privačių antros pakopos pensijų programa turi būti tęsiama", vengiant tokių, kaip "todėl kad bus geriau". Ko gero, tik su laiku palyginus argumentus, paskatinusius vienaip ar kitaip balsuoti, bus galima suprasti, ar tinkamai pas mus pačius veikia asmeninė vertinimo sistema ir taip ateityje išvengti emocijomis, o ne protu pagrįstų sprendimų.

1 komentaras:

Lankytojų skaičius: